Susu Sikit! Macam Mana Nie?

“Susu sikit, macam manalah budak tu nak kenyang. Sebab tu menangis je” Terdengar rungutan ibu mertua pada si suami. “Dah tau susu sikit, bagilah susu tin tu. Degil tak nak dengar cakap tau” Kata Ayah mertua pula. Situasi begini sering tejadi pada ibu-ibu mudayang baru melahirkan bayi. Jika tidak cukup kuat pasti susu formula menjadi

Tips Berhenti Kerja

Berhenti Kerja.. Ianya bukan satu keputusan yang mudah..! Saya sendiri dahulu melaluinya. Pelbagai Tips berhenti kerja  digali sana dan sini. Pelbagai aspek dan perkara yang perlu kita teliti dan kaji sebelum kita memilih untuk berhenti kerja. Pengalaman saya cukup mematang kan saya untuk berdepan dengan situasi ini. Di sini saya kongsikan 17 Tips yang perlu

Sedekah Subuh

Haa.. Minggu lepas jadi fenomena sekejap tentang Sedekah Subuh ni. Bermula dari perkongsian Cucu saya dalam Group Rahsia kami.. (lain macam bunyi rahsia tu). Maka Kami dengan suka hatinya melancarkan Projek Tabung Sedekah Subuh. Alhamdulillah.. Amsyar pun ada Tabung Sedekah Subuh sendiri. Sekarang ni balik sekolah dia akan pastikan ada duit balance untuk dimasukan kedalam