“Susu Tak De”

Ramai ibu mengeluh susu kurang. Oleh itu pilihan terbaik susu formula. Kenapa ibu ingin dan cuba memberikan susu formula pada awal-awal kelahiran bayi ataupun selepas dua bulan kelahiran (selalunya selepas tempoh berpantang)? Antara faktor yang mendorong  tindakan ibu sebegini ialah kerana ramai ibu yang merasakan susunya tidak mencukupi. Terutama mereka yang mempunyai anak sulung (atau

50 Ransangan Menjadikan Anak Bijak

  1-BERTENTANG MATA  Ambil peluang ketika mata si kecil terbuka luas dan lihat dalam-dalam anak matanya. Bayi kecil dapat mengenal wajah di awal usia dan wajah anda adalah yang paling penting. Setiap kali dia merenung anda, dia sedang membina memorinya.   2-BERCAKAP-CAKAP DENGANNYA  Walaupun reaksi yang akan anda dapat adalah rupa keliru dan hairan di wajahnya, cuba

7 Kaedah Mendidik Anak Cemerlang

1.KAEDAH PESANAN DAN ARAHAN  Pesanan dan arahan merupakan salah satu daripada kaedah yang disarankan oleh Rasulullah S. A. W. Anak2 hendaklah dididik dgn dipesankan sesuatu terlebih dahulu. Lihat bagaimana reaksi mereka, apakah mereka boleh melakukannya hanya selepas sekali pesanan. Jika tidak berkesan maka hendaklah dipesan berulang kali tanpa merasa jemu dan bosan. Menurut pandangan pakar

Asas Penyususan Susu Ibu

Kebelakangan ini, ramai pula kawan2 yang bertanyakan tentang maslah awal mengenai penyusuan susu ibu ni. Oleh itu saya terpanggil untuk berkongsi sedikit pengalaman dan ilmu pengetahuan yang saya ada dan info dari kawan kawan saya mengenai hal ini. Menyusukan baby nie merupakan Fitrah dan kejadian semulajadi yang Allah ciptakan. Memang benar.., jika kita tidak betul-betul

VITAMIN BANYAK KAN SUSU IBU..??

Perlu ditegaskan bahawa vitamin bukanlah berfungsi untuk memperbanyak susu ibu. Ia merupakan satu keperluan kepada tubuh untuk mendapatkan kesihatan fizikal dan mental yang sepatutnya. Ibu-ibu moden dasawarsa ini yang turut sama menyumbang kepada ekonomi keluarga perlu lebih bertenaga dan sihat dalam menguruskan rutin hidup sebagai ibu, isteri dan pekerja. Ianya bukanlah satu tanggungjawab yang mudah.

Migrain , sakit kepala? Ada penawar selain dari ubat atau pain killer?

Sumber : Mama Faiz Migrain dan sakit kepala ni antara masalah yang sering diutarakan…..”aku ada masalah sakit kepala lah..migrain la.. shaklee ada ubat tak” saya tak jual ubat yer.., mintak maaf.., kalau nak diikut jalan singkat..senang je… telan panadol ke..telan painkiller..reda lah migrain tu kan .kan ..tapi kesan jangka panjang kepada kesihatan?badan je lah yang

Camner Nak Order Nie..??

Pesanan boleh di buat dengan bayak cara..! SMS saya ditalian 012-7894742 Email saya di naluriibue@gmail.com  Facebook Zura Betty Dah order nak bayar macam mana pula..?? ehehehehe.., pembayaran boleh dibuat di sini; CIMB :0104-0104-4785-28 RHB   :1010-9900-3260-46 MAYBANK : 1515-4810-3286 Atas nama saya Norhalimatul Nazurah InsyaAllah order akan diproses serta merta setelah pembayaran dibuat. Proses penghantaran pula akan

Buat Mukadimah Pemanis Kata

“Melati Kuntum Tumbuh Melata Sayang Merbah Di Pohon Cemara Assalamualaikum mulanya kata Saya Sembah Pembuka Bicara” Bismillahirrahmanirrahim.., Segala puji bagi allah SWT, pencipta sekalian alam, selawat dan salam buat junjungan mulia, Rasulullah SAW, serta ahli keluarga dan para sahabatnya. Dan Alhamdulillah dengan izinNya penulisan maya yang saya rancangkan selama ini berjaya saya laksanakan walau hanya