Denai Hati

Ketika usahamu dinilai oleh insan lain yang ianya tidak penting sama sekali, Maka yakinlah di saat itu kau sedang belajar keikhlasan dalam diri. Ketika hatimu terluka kekecewaan yang amat dalam, Maka yakinlah di saat itu kau sedang belajar tentang memaafkan. Ketika kau sering dilanda resah dan kecewa , Maka yakinlah di saat itu kau sedang

Anak Degil

Anak Degil…! Ramai ibu ayah suka melabelkan sebagai Anak Degi. Wahai ibu.. wahai ayah.. sedarkah kalian apa yang di ucapkan itu Doa..? Mengapa di doakan anak sebitu.. Jom sama-samam kita hayati satu Perkongsian yang cukup indah….. Selepas ceramah seorang makcik jumpa saya. Dia mula ceritakan anak dia teruk, degil, tak dengar kata. Kuat merokok, sekarang

Sedekah Subuh

Haa.. Minggu lepas jadi fenomena sekejap tentang Sedekah Subuh ni. Bermula dari perkongsian Cucu saya dalam Group Rahsia kami.. (lain macam bunyi rahsia tu). Maka Kami dengan suka hatinya melancarkan Projek Tabung Sedekah Subuh. Alhamdulillah.. Amsyar pun ada Tabung Sedekah Subuh sendiri. Sekarang ni balik sekolah dia akan pastikan ada duit balance untuk dimasukan kedalam

Sakit Saraf

Sakit Saraf…! Dengar pun dah seram.. Kenapa saya seram terlebih dengan sakit Saraf ini..? Kerana Ummie saya pernah menghidap Sakit Saraf. Haa..? Apaa..? Tak Percaya..? Iyer.. Ummie saya pernah menderita sakit saraf. Hari ni nak share kisah ummie saya. Memandangkan semalam genap usianya 70 tahun (Dengan Vivix Muda 25Tahun ok…!) So hari ni kita kongsi

Vitamin Shaklee

Vitamin Shaklee..!! Dasawarsa ini.. bila sebut Vitamin ianya agak sinonim dengan Shaklee. Vitamin Shaklee yang dahulunya ramai yang tak tahu. Pernah menjadi Viral. Ianya bagaikan satu fenomena bila berlumba-lumba setiap orang mahu merasakan kehebatan Vitamin Shaklee ini.  Saya jarang menyentuh semua produk Shaklee. Kerana saya lebih fokus dan khususkan blog ini tentang penyusuan.  Tapi hari

Shaklee

SHAKLEE.., Tak kenal maka Tak Cinta. Saya mengenali SHAKLEE pada 2002. Lama ok sebenarnya perkenalan saya dengan Shaklee ni. Tapi sayang.., Shaklee yang dahulu tak pernah saya kenali dengan mendalam. Ada kisah yang buat saya tergolong dalam mereka yang Anti-Shaklee. Tapi tak de lah anti gila-gila tu. Cuma memang tak berapa nak berkenan bila sebut

RELAKTASI PENYUSUAN

Relaktasi dalam penyusuan merupakan salah satu tajuk yang quite popular dan sering diutarakan oleh ibu-ibu…. jom baca soal jawab yang berkaitan tajuk ni…. Relaktasi ialah proses penyambungan semula penyusuan susu ibu selepas susu berkurangan atau kering berikutan kurangnya atau tiada langsung penyusuan langsung selama beberapa minggu atau bulan. Relaktasi biasanya melibatkan 2 inisiatif: 1. Membawa bayi

Susu Badan

Susu Badan..! Saya memang terlalu obses dengan susu badan. Penyusuan susu badan adalah kepakaran saya dan saya amat-amat menyanjung tinggi ibu-ibu yang sangup berikan susu badan kepada permata hati mereka. Saya memang yakin bahawa susu badan adalah makanan terbaik untuk anak-anak, dan kerana itu saya terpanggil untuk berkongsi sedikit ilmu yang saya ada tentang penyusuan

Penyakit Vertigo ~ Kacak Tapi Pekak.. Oh No..!!

Ari ni saya nak share pasal Penyakit Vertigo. Kita ubah selera ok.. Asyik breastfeeding je..  Pernah dengar tentang Penyakit Vertigo..? Ramai sebenarnya tak tahu tentang wujudnya penyakit Vertigo ni. Ok meh nak cerita sikit. Vertigo ni merupakan satu keaadan di mana seseorang merasa dirinya atau ruangan di sekelilingnya berpusing. Perasaan ini disebabkan oleh virus, penurunan

Resepi Kek Marble

Sekali lagi diruangan Dapur Mommy Zura dengan tajuk sesekali dapur berasap. Tetiba ramai yang minta Resepi Kek Marble versi saya. So terpaksa laa I sharekan Resepi Kek Marble tu. Kalau tak dosa nanti.. hahahhaha. Tapi yang mintak resepi ni kena buat ok. Nak tengok camne corak Kek Marble uols tu. Yummyyy..! Sebenarnya resepi ni saya