2
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin untuk semua pembaca Naluri Ibu Corner.. Maaf laa ye bersawang dah blog ni tak di hapdet.. orang ade blog dia nak ade blog gak.. orang update semingu dua tiga kali dia update dua tiga bulan sekali.. ehehehhee.. jangan marah ye.. adoiii laaaa..

Nway nak cerita baru-baru ni hero bujang saya terjatuh semasa bergurau-gurau manja dengan si adik. entah camne tersalah step agaknya dapat hadiah tepi mata si abang terkoyak dan bermandian darah. Huhh time tu saya tengah kerja, tgh jumpa client. memang tak boleh nak kata apa.. So en suami pun kelam kabut balik n bawak ke hospital. so dapat laa jahitan sulam tampal kat tepi mata nun..!! 


KECUT OK perut mama rasa..!! 
So balik tu saya terus bancuhkan segelas MEALSHAKE n bagi dia sebiji VIT C CHEWABLE. Doc bagi ubat tahan sakit n antibiotik, suh amik 5ml 4 kali sehari.. huhh banyak tu.. Saya ni memang cerewet sikit bab kasi anak makan ubat ni.. so saya kurang kan dos dia n bagi 2 kali je sehari. Malam tu dah risau dah mesti laa dia malam nie merengek n tak boleh tidur after bius tu hilang.. Mesti laa sakit kan.., saya ni luka kene tepi kertas sikit pun rasa pedih macam apa.. ni laa lagi koyak dekat satu inci n agak dalam lukanya..


Kurang Hantaran RM2000
Darah tak yah cakap laa msa kene tu memang dah habis merah baju my mom bagi tau.. Sepanjang perjalanan tu pun darah tak berhenti. huaaa sedih woo walaupun geram sebenarnya dah dok pesan berkali tetap gak suka gurau entah pape. haih laa anak. 


Adik rasa sedih gila tgok abg jd OKU, Naik tangga siap pimpinkan tgn abg.. so sweet dear :)
So malam tu memang dah stanby laa kot dia merengek bisa n tak tahan sakit (sebab dia memang jenis tak tahan sakit ok) tapi alhamdulillah malam tu ok je.. Agak pelik gak laa.. tapi ok laa kan. tak yah PAPA dia kene jaga malam.. hahahaha.. Ermm so esok pagi dah pesan siap2 kat umie saya.., haa sure laa ni tak nak makan punya kan dah sakit camtu.. silap-silap boleh demam saya bagi tau kat umie. Suruh je dia stanby apa yang patut. Tp syukur laa sangat2 tak demam pun, then umi bagi tau makan je dah 3kali mintak nasi. hahahaha.. pagi tu memang dah bg dia siap2 segelas lagi mealshake n vit c sebiji lagi. Mlm sebelum tidur suh amik omega sebiji. 

Siang tu atok dia bagi tau dah siap boleh bawak basikal. Dan Alhamdulillah pagi ni bangun dah tanye dia boleh pergi sekolah tak hari ni, sebab abg long dah boring duduk rumah.. ehehehe.. I LIKEEEEE.. Ubat tahan sakit dia saya dah tak bagi dah pun just bagi dia OMEGA, MEALSHAKE n CHEWABLE VIT C. nanti dah bukak jahitan boleh laa sapu dengan VIT E bagi hilang sikit parut tu.. kan dah turun dah hantaran RM2000.. hahahhaha.. Ape pun Supplement SHAKLEE memang best. Suka sangat2 dipertemukan dengan SHAKLEE ni, ampu lebih2 ni bukan sebab saya pengedar SHAKLEE ok, tapi bagi yang dah cuba saya yakin pasti jatuh cinta. Alhamdulillah.. syukur ya Allah.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sedikit info tentang MEALSHAKE..

♥ makanan segera yg rendah lemak dan rendah-glycemic

♥ lengkap dengan protin, multivitamin dan serat


♥ mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan


♥ kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak

Siapa yang perlukan Mealshakes?


♥ Kanak-kanak [terutama yang kurang selera makan, sembelit, mudah selsema/demam, asthma, obesiti]


♥ ibu mengandung

♥ ibu yang mnyusukan anak

♥ wanita yang pentingkan kecantikan kulit

♥ pesakit yg baru lepas pembedahan


♥ seisi keluargaEXTRA - NO artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives added!


Salam Sayang,
Mommy Zura
012-7894742


Post a Comment

  1. aduhai..ciannyelaa si abg tu..seram gak tgk jahitan tu..

    ReplyDelete
  2. tau tak pe.. tp keluar je dah tanye game.. ni dah ok n fully recover.. parut pun dah tak nmpak sgt :)

    ReplyDelete

 
Top