8
Assalamualaikum ibu-ibu comel...!! Fuhhhhh.., Whooffff Hooohhhh..!! haaa tu dia.., berterbangan sesawang ke sana sini. Punya la lamakan tak update blog sampai naik berabuk dah blog nie, adehhh..! Seminggu dua nie busy laa memanjang, menguruskan hal client, hal anak2 hala bapa kepada anak. Semua la, sampai hal sendiri terlupa.. hik hik hik. Erm ibu-ibu semua apa khbar? diharap semua sihat n terus happy dalam melayari perjalanan penyususan bersama bayi-bayi anda. Hari nie saya nak berkongsi kegembiraan Cik Shetah setelah consume set breastfeeding shaklee hampir sebulan, dan terus menjadi rakan bisnes saya di alam maya. 


_________________________________ Jom kita baca kisah beliau yang saya ambil dari Blog Cik Shetah.


Saya dlm kategori mama baru..sume benda psl maternity, zero. tak pernah nak ambik tahu langsung...bila dah pregnant, baru lah saya sibuk mencari info2 pasal kehamilan dan sebagainya. Dan sy selalu lah baca kisah2 mama yg menyusu baby scr esklusif.wowww, byknya khasiat susu ibu compare ngan susu formula.Indahnya anugerah Allah s.w.t...so, sy berazam mahu menyusukan bby saya scr ekslusif....Rupa2nya, tak semudah yg saya sangka...Bak kata org tu, ingatkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari (cedey nya..hukhukhuk..) 


Sesudah aje deliver, terus bf baby sbb nk kejarkan kolostrum tu kan...tak sampai 1ari kt hospital, nipple dah crack, pedih, sakit sgttttt..susu pulak kurang (boleh dikatakan tak der lasong laaa..). Bila balik umah, lagi parah...baby dah nagis2, lapar..time tuh, Allah saje yang tahu perasaan saya...down gilerrr...tak pikir panjang, terus mintak en.hubby belikan susu soya isomil utk baby (kononnya tak nak bagi susu lembu lah...).Lega kejap, baby dah tak nangis. Tapi, saya terfikir sendiri...takkan aku nak bagi isomil aje kat anak aku...!!Apa sangatlah khasiat yg ada utk baby.Cukup ker utk tumbesaran dia...Oh, tidakkkk. So, Macam-macam caralah saya cuba utk tambahkan susu badan, tapi tetap tak berhasil jugak....Terpaksalah campur...sekejap bf, sekejap isomil...Itu belum kira tengah malam pulak...ngan letih, mengantuk, baby nangis2 lapar, lagi ler tensennnn.....adoyyaaaiii... 
Dua minggu lagi, dah nak masuk keje balik...stok susu utk baby kat umah babysitter , belom ada. (kena sambung cuti lagi ker nih?? huhuhu).. 
Langsung tak sempat nk wat stok pon...1/2 jam 1x baby nk bf...mane tak nya, stp kali bf, tak puas, tak kenyang...itu lah gayanya.
Setiap kali pam, ini aje yg dapat....itu pon dalam masa sejam...huwarrr
Sampailah satu hari tuh, duk belek2 FB, saya terjumpa Zura Betty yg ada sesuatu utk membantu saya menambahkan susu badan...itulah dia SHAKLEE....Alhamdulillah, syukur. 2,3 hari sebelum masuk keja, saya dapat buat stok utk baby. Inilah set penyusuan saya dalam tempoh sebulan...
 
Sekarang, setiap kali pam, tak sampai 15 minit, inilah hasilnya....syukur Alhamdulillah..susu makin pekat, baby pon cepat kenyang, tak payah dah nak bergayut lama-lama..hihihi..tambah pulak, saya nih mama yang sibuk..(sibukla sangattt...hehehhe).
cita-cita saya utk bf Auni sehingga 2 tahun, akan jadi kenyataan dengan bantuan supplemen terbaik SHAKLEE nih..InsyaAllah..saya takkan toleh ke belakang lagi..chaiyyok..chaiyokk...
usaha saya bukan stop kat situ aje, saya upgradekan lagi demi baby tercinta...inilah set penyusuan saya sekarang....saya tambah Energizing Soy Protein.....memang terbaekkkkkk lah.....sedappp..
tapi apa-apa pun, kita kena sabar yea..hasilnya bukan dalam masa sehari....apa jua yang kita lakukan, tidak akan dapat hasil sepantas kilat....sabar adalah kunci kepada suatu kejayaan....:) InsyaAllah..:)
______________________________________ 
Terima Kasih Cik Shetah sebab sudi berkongsi pengalaman belia di blognya. Anda juga boleh menghubungi Cik Shetah, beliau pengedar sah Shaklee di Putrajaya, boleh hubungi beliau di talian 019-3121609. Boleh tanya beliau sendiri tentang pengalaman beliau bersama Shaklee juga jika mahu mendapatkan produk Shaklee.
Akhir kata, sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, dan mula menjana pendapatan sehingga 5-angka dengan Shaklee bersama GROUP EXCLUSIVE tertutup di bawah bimbingan saya, anda dialu-alukan untuk menghubungi saya di talian 012-7894742 @ email naluriibue@gmail.com. ;)
Salam Sayang;
Mommy Zura

Post a Comment

  1. Ai mummy Zura... :)
    InsyaAllah..nnt nak b'bisnes alam maya gak la.hihihi

    ReplyDelete
  2. salam sis, if nak beli ESP saje berapa eh? boleh sis emel dkt puanatasha@gmail.com

    TQ sis

    ReplyDelete
  3. Saya nak beli utk dapat kan set shaklee breastfeeding tu...
    Utk bagi pihak wife saya... tq puan... d putrajaya kan... sy d presint 11j...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap dapat jgk d emel kan ke emel saya iaitu fizmalek85@gmail.com

      Delete

 
Top